project:
198
location:
Chengdu, China

66-hectare/100 Mu

The finished design fully harnesses the potential of the site and its surroundings to create an extraordinary sense of spatial quality. Among many notable features, UHA created a commercial and cultural centre which integrates into the existing cultural centre at the core of the site. The design also endows the high-rise commercial towers with the panoramic riverfront views of the nearby River.

As part of a new city quarter development UHA has designed a strategic masterplan for a new zero- carbon neutral community, with a masterplan focussed on a single market sector, with a business district as its catalytic core. Each mini- community has graded densities of accommodation with a single common theme: to be car free and pedestrian encouraging whenever possible.